Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi’nre sahip Diyarbakır, birbiri ardına artan işletme sayısıyla hayvancılıkta hedef büyüttü. Bölgenin kalkınması için tarım ve hayvancılığın lokomotif sektör olarak görüldüğü Diyarbakır’da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakaıılığı’nca bin 860 dönüm alanda 22 milyon 200 bin lira bütçe ile 2009 yılında kurulan Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesinde hibe destekle kurulan işletme sayısı 36’ya yükseldi. Tarıma dönük sanayinin öncü kuruluşlarından biri olarak görülen ve bölgedeki yetiştiriciye umut olan organize sanayi bölgesi, aynı zamanda istihdama da büyük katkı sunuyor.
8 yılda 36 işletmede istihdam sayısı 500 kişiye ulaşırken 15 işletmenin daha kurulması için çalışmalar sürüyor.
80 işletme kapasitesine sahip, Türkiye’nin ilk tarıma dayalı ihtisas besi bölgesinin tam kapasiteye ulaşmasıyla Diyarbakır’ın tüm Türkiye piyasasına kırmızı et sunan bir üs haline gelmesi hedefleniyor.
“DİYARBAKIR DİĞER İLLERE ÖRNEK TEŞKİL EDECEK”
Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Kadri Oyur, bölge ekonomisinde çok önemli bir yere sahip olan hayvancılığı geliştirmeyi amaçladıklarını söyledi.
15 bin büyükbaş kapasiteli Organize Sanayi Bölgesinde yaklaşık bin kişiye istihdam imkanı sunmayı hedeflediklerini dile getiren Oyur, yer tahsisi yapılan yatırımcıların ilgili koordinatörlüğe başvurarak projelerini gerçekleştirmek için hibe destek aldığını belirtti. Oyur, “Bu sanayi bölgesi işsizliği azaltmak için imkan sağlayacak, Türkiye ekonomisine çok katkısı olacak. Diyarbakır hayvancılıkta diğer illere örnek teşkil edecek.İşsizliği azaltma konusunda belirli bir imkan sağlayacak.” dedi.