Tarım teşvik projeleri girişimcide hayal gücünü artırdı Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı kapsamında bölgede tarım ve hayvancılığın gelişmesine katkı sağlayarak, girişimcilerin yeni yatırımlara yönelik hayal gücünü de geliştirdi.

Van’ın Muradiye ilçesinde TKDK’den yüzde 60 hibe desteği alarak 2 milyon 814 bin lira yatırım bedeliyle 127 bin metrekare alana 120 baş süt ineği kapasiteli çiftlik kuran Mehmet Sali Acar, şimdi de bölgeye süt fabrikası kazandırmayı hedefliyor. İlçede hayvancılığı geliştirmek ve elindeki imkânları değerlendirmek amacıyla hazırladığı projeyi TKDK’ye sunan Acar, aldığı 1 milyon 689 bin lira hibe desteğiyle 10 kişinin istihdam edildiği çiftlik kurdu. Tüm teknolojik imkânların kullanıldığı çiftlikte günde ortalama 2 bin 700 litre süt üreten Acar, sütü soğutmalı tanklarda depolayarak işletmelere satıyor.

“Destek Olmasa Yatırım Yapamazdık”

Devlet desteği sayesinde kendi işiııi kurmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Acar “Yaklaşık bir milyon 700 bin lira hibe aldık ve bu bizim için çok büyük bir destek. Bu destekler olmasa biz bu işi yapamazdık. Bu bölgede yaklaşık 3 milyon lira kaynak harcayarak 100 hayvana bakmak imkânsızdı.” dedi.