Şarbon hastalığına karşı önlem alındı DENİZLİ’NİN Çivril İlçesine bağlı Emirhisar Mahallesi’nde şarbon hastalığının tespit edilmesi üzerine karantinaya alınan 4 mahallede büyükbaş ve küçükbaş hayvanların aşılanmasına başlandı. Emirhisar Mahallesi’nde Mehmet A’ya ait telef olan iki büyükbaş hayvandan alınan numunelerde şarbon hastalığı tespit edilmesi üzerine, Emirhisar Mahallesi ile merayı ortak kullanan Ömerli, Inceköy ve Haydan mahallelerinde uygulanan karantina kapsamında, Çivril ilçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri hayvanları aşılama kararı aldı.

HAYVANLAR TEK TEK AŞILADI

Mahallelerdeki çiftlik, besihane ve ahırları kontrol eden veteriner ekipler, özel kıyafetler giyerek hayvanları tek tek aşıladı, ilçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Kocakaplan, karantina uygulaması başlatılan Emirhisar, Ömerli, Inceköy ve Haydan mahallelerinde ekiplerin aşı çalışmalarına başladığını, tedbir amaçlı uygulamada büyükbaş ve küçükbaş hayvanların aşılanması bittikten sonra karantinanın kaldırılacağını kaydetti.

 ‘BÖYLE HASTALIK GÖRMEDİK’

Emirhisar’da büyükbaş hayvanlarını aşılatan Gökay Aydın, “80 baş hayvanım var. Bugüne kadar böyle bir hastalık görmedik. Tedbirimizi almak için ilçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne başvurduk, ilaçlamamızı yaptırıyoruz.” dedi. Emirhisar Mahallesi’nde telef olan iki büyükbaş hayvandan alınan numunelerde şarbon hastalığı tespit edilmesi üzerine Emirhisar ile merayı ortak kullanan Ömerli, Inceköy ve Haydan mahallelerinde dün karantina uygulaması başlatılmıştı.

(AA)